Recepti Doručak 08. svibnja 2024.

ZDRAVO I FINO Puding od jagoda i chia sjemenki

Doručak
15 MIN
0 MIN
4
JEDNOSTAVNO
puding od jagoda i chia sjemenki
Ovaj puding od jagoda i chia sjemenki uistinu je osvježavajuć, ukusan i zasitan
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Promijeni uobičajenu jutarnju rutinu i za doručak pripremi ovaj divan i hranjiv puding od jagoda i chia sjemenki

Chia sjemenke su bogate proteinima, vlaknima i omega-3 masnim kiselinama, dok su jagode prepune antioksidansa i vitamina C. Njihova kombinacija čini ovaj desert savršenim izborom za sve koji žele uživati u slatkom zalogaju bez grižnje savjesti.

Chia sjemenke | Author: Thinkstock Chia sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama foto: Thinkstock Priprema pudinga od jagoda i chia sjemenki je jednostavna, jedno što iziskuje pripremanje unaprijed. Naime, male, ali moćne chia sjemenke upijaju mlijeko i udvostručuju se u veličini stvarajući gelastu konzistenciju, a za to im treba i nekoliko sati.

Za dodatan gušt možeš puding obogatiti sočnim jagodama i granolom ili miješanim bobicama i tostiranim orašastim plodovima. Uživaj!

Ne gasi ekran dok kuham

Puding od jagoda i chia sjemenki
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Chia sjemenke 0,50 šalica
  • Jogurt 0,50 šalica
  • Mlijeko 2 šalica
  • Jagode 4 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer kristal 3 žlica
  • Sol 0,50 žličica
Postupak
  1. Pomiješaj chia sjemenke i sol u srednjoj zdjeli. Umiješaj jogurt i vaniliju. Obični jogurt možeš zamijeniti kokosovim. Polako dolijevaj mlijeko (možeš ga zamijeniti kokosovim mlijekom), neprestano miješajući.

    Nastavi miješati još jednu minutu da se razbiju sve grudice. Pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 4 sata, a može i preko noći.


  2. Nježno pomiješaj očišćene i tanko narezane jagode sa šećerom u zdjeli. Pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 1 sat, a može i preko noći.


  3. Za posluživanje, rasporedi smjesu jagoda u četiri čaše ili zdjelice. Preko toga stavi chia puding, prema želji po 2 žlice granole na svaku porciju. Ukrasi s još par narezanih jagoda.


Isprobaj još recepata za chia puding!

Možda vas zanima... Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica Recepti Možda vas zanima... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom Recepti Možda vas zanima... Genijalan chia puding s čokoladnim mlijekom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.