Recepti Desert 08. svibnja 2024.

Mousse od limete koji priziva ljeto

Desert
10 MIN
50 MIN
4
JEDNOSTAVNO
mousse od limete
Mousse od limete
foto: Instagram @madamedessert.de
Ništa ne govori "ljeto" kao osvježavajući mousse od limete. Ovaj mini desert izgleda efektno i savršen je spoj kiselkastog i slatkog

Mousse od limete, integralnog keksa i zobenih pahuljica je osvježavajući, pahuljaste teksture s hrskavim zobenim mrvicama… Sladak i kiselkast spoj pogodit će sve receptore okusa i savršen je desert kad upeče sunce (a nadamo se da i to dolazi uskoro).

Pitaš zašto ne bismo u mousse umjesto limete stavili limune? Limete su kiselije od uobičajenih limuna i pun su pogodak za ovaj mousse. Obećavamo, trud će ti se višestruko isplatiti.

Ne gasi ekran dok kuham

Mousse od limete
10 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Keksi 4 kom
  • Zobene pahuljice 0,75 šalica
  • Šećer kristal 0,33 šalica
  • Brašno 3 žlica
  • Maslac 6 žlica
  • Vrhnje za šlag 1,50 šalica
  • Šećer u prahu 0,33 šalica
  • Kondenzirano mlijeko 1 šalica
  • Sok od limete 0,33 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Limeta
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180°C. U blenderu samelji integralne kekse u fine mrvice. U srednjoj posudi pomiješaj zdrobljene kekse, zobene pahuljice, smeđi šećer i brašno. Dodaj maslac i rukama ga utisni u smjesu dok se ne sjedini s njom. Rasporedi smjesu u ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Peci dok ne postane zlatno i hrskavo, oko 20 minuta, miješajući na pola vremena. Ostavi da se ohladi.


  2. Pripremi mousse: U velikoj posudi, koristeći ručni mikser umiksaj vrhnje i šećer u prahu u čvrsti snijeg. Odvoji otprilike 1 šalicu šlaga za kasnije.


  3. U srednjoj posudi pomiješaj kondenzirano mlijeko, sok od limete i vaniliju. Dodaj u posudu sa šlagom. Lagano umiješaj dok se ne sjedini.


  4. Dodajte oko ¼ šalice mrvica na dno svake od 4 čaše. Dodaj dvije velike žlice moussea, zatim ponovi s još jednim slojem mrvica i moussea.


  5. Stavi preostali šlag u vrećicu za ukrašavanje s velikim zatvorenim zvjezdastim vrhom i istisni na mousse. Dodaj preostale mrvice i krišku limete u svaku čašu. Ohladi prije posluživanja.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

951 kcal

47 %

MASTI

60,00 g

83 %

KOLESTEROL

194,00 g

64 %

UH

95,00 g

34 %

PROTEINI

12,00 g

24 %

Isprobaj još recepata za osvježavajuće deserte iz čaše!

Mousse od limuna Možda vas zanima... Mousse od limuna - desert koji se topi u ustima Recepti Možda vas zanima... Brzi desert iz čaše: Mousse od višanja i slatkog vrhnja Recepti Možda vas zanima... Troslojna mousse torta za najveće ljubitelje čokolade Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.